#

Hírek, aktualitások...

Videóval próbál a Microsoft ösztönözni a Windows 11-re történő frissítésre

Ugyan viszonylag régóta próbálja a Windows 10 felhasználókra különböző módokon ráerőltetni az operációs rendszer jelenlegi legújabb verzióját, sokan még mindig nem telepítették azt fel, még mindig szkeptikusak a rendszerrel kapcsolatosan (és valljuk be: sokszor nem alaptalanul). Vélhetően őket próbálja most megcélozni a Microsoft a legújabb húzásával...

A szoftveróriás kiadott egy új videót, amiben azt próbálja bemutatni, hogy mennyire egyszerű és gyors is a váltás a Windows 10-ről a Windows 11-re. Annyira, hogy a klip hosszúsága még az egy percet sem éri el - és ebben már annak bemutatása is benne van, hogy az új rendszerre frissítés után a felhasználó adatai - köztük még a böngészőben tárolt kedvencei is - megőrzésre kerülnek.
Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy a folyamat nem ennyire gyors, nem történik meg egy csettintésre a rendszer frissítése. Hiszen egyrészt magát a frissítést le is kell ám tölteni, meg persze annak fel is kell települnie. Szóval a teljes frissítési folyamat (az arra alkalmas gépeken) akár egy óránál is több időt vehet igénybe - függően az eszköz teljesítményétől és az internetkapcsolat minőségétől.

Furcsa lépés ez a Microsoft részéről egyrészt amiatt, mert a tavalyi évben többször ők maguk is elismerték: több olyan eszközre is felajánlotta a frissítést a rendszerük, amely valójában szinte alkalmatlan annak futtatására, és ennek következtében igen komoly problémákkal szembesülhettek a szóban forgó eszközök felhasználói. Másrészt pedig nemrégiben azt is nyilvánossá tették, hogy nem állnak le a Windows 10 fejlesztésével sem, és így ezen operációs rendszer felhasználói is számíthatnak még apróbb újdonságok megjelenésére a szoftverben. Mindemellett bejelentették még azt is, hogy a Windows 10-hez a fő támogatási időszak 2025 végi lejártát követően is kaphatnak majd - még az otthoni felhasználók is - frissítéseket, ami további évekre reális alternatívává teheti számukra a váltás elkerülését a Windows 11-re. Így viszont azoknak sem kell pánikba esniük, akik eszközei bármilyen okból kifolyólag alkalmatlanok a redmondiak rendszeréhez, márpedig egy viszonylag friss kimutatás szerint ezek száma igencsak magas - megközelítőleg a jelenleg Windows 10-et használó eszközök közel 70%-a, ami több millió számítógépet és laptopot jelent.

És persze azt se felejtsük el, hogy az utóbbi időben rengeteg olyan frissítést sikerült kiadnia a Microsoftnak a Windows 11-hez, amelyek telepítését követően a rendszer stabilitása vagy bizonyos funkciók működése nem volt megfelelő. Emlékezzünk például arra, amikor a frissítést követően minden nyomtatási szolgáltatás megállt, mert egy hibás update miatt minden nyomtatót egy bizonyos típusként ismert fel és próbált kezelni az operációs rendszer. Ilyeneket hallva és tapasztalva a felhasználókban bizony joggal merülhet fel a kérdés: vajon miért is váltana egy jól bevált rendszerről egy megbízhatatlanra?

Cikk megosztása: