#

Hírek, aktualitások...

Rengeteg hibát javítottak a Windows 11 keddi frissítési csomagjában

A Microsoft 2021 novemberében adta ki a közismert Windows operációs rendszer legújabb verzióját, a Windows 11-et, ami azonban sajnos ezidáig hemzsegett a működési hibáktól.

A szoftvergyártó viszont a legfrissebb javítócsomagjában, amelyet most kedden (azaz 2021. január 25-én) adott ki és a KB5008353 (OS Build 22000.469) Preview névre hallgat, rengeteg olyan hibát korrigált, amelyek mindegyike a rendszer különböző funkcióinak működését és használhatóságát zavarja, adott esetben akadályozza is. Jó hír viszont, hogy ezen hibák egyike sem okozott biztonsági kockázatot az operációs rendszerben.
A most befoltozott hibák között található például az is, amely több multimédiás problémát okozott a rendszer működésében (pl. a hangkimenet leállása egyes hardveresen gyorsított Bluetooth audioeszközök esetében, vagy a hangkimenet állapotának hibás jelzése, illetve a többkijelzős megjelenítés hibája)
Szintén gond volt az alkalmazásikonokkal, amelyek néha a tálcán ragadtak az alkalmazások bezárását követően is.
A grafikus programok felhasználói is fellélegezhetnek, ugyanis megoldódni látszik az a probléma is, ami miatt a Windows 11 nem megfelelően jeleníthetett meg bizonyos színeket a HDR kijelzőkön, de a Microsoft fejlesztette azt a funkciót is, ami a képernyők világosságát igazította automatikusan a környezeti fényviszonyokhoz, elsősorban a hordozható eszközökön.

A javítócsomag már most is elérhető, igény szerint azonnal is telepíthető. Ehhez csak annyi szükséges, hogy a Windows Update-en belül manuálisan kell elindítani a frissítések keresését, ettől függetlenül viszont a javítások részét fogják majd képezni a februári foltcsomagnak is, ami pár hét múlva automatikusan is települ majd a Windows 11-ekre.

 

Cikk megosztása: