#

Hírek, aktualitások...

Nincs kibúvó: kötelező frissíteni a régebbi rendszereket

2022. január 20-án a Microsoft bejelentette, hogy újabb korábbi verzió támogatását szüntetik meg.

A Windows 10 több, mint 2 éve kiadott 20H2-es verziójának támogatását idén májusban végleg megszünteti a szoftvergyártó. Éppen ezért elkezdte azon eszközökre kényszeríteni a tavaly ősszel kiadott 21H2-es verzió frissítésének telepítését, amelyeken még a szóban forgó korábbi verzió található.
A frissítés a Microsoft ígérete szerint nem fog fennakadásokat okozni egyetlen gépen sem, hiszen a frissítés terjesztéséhez és telepítéséhez a gyártó a machine learning (ML), azaz a gépi tanuláson alapuló rendszerét fogja használni. Ezzel kívánják elkerülni a kompatibilitási hibákat, és nemes egyszerűséggel nem fogja engedni azokon a gépeken a frissítést, amelyek valamilyen okból kifolyólag problémásnak minősülnek.

Javasolt azonban azoknak is felkészülni (és adott esetben már el is végezni) a frissítés telepítését, akik a 2021 tavaszán publikált 21H1 verziót használják, ugyanis ezen kiadás támogatása is meg fog szűnni ez év végén.

Aki attól tart, hogy a frissítés órákat vesz majd igénybe, azok pozitívan fognak csalódni, ugyanis a verziófrissítés úgy fog megjelenni, mint egy havi upgrade, és a telepítés sem fog sokkal több időt igénybe venni, mint egy kumulatív frissítőcsomag installálása.

forrás: https://docs.microsoft.com/hu-hu/windows/release-health/status-windows-10-21h2

Cikk megosztása: