#

Hírek, aktualitások...

Nagy gondokat okozhat a legújab frissítési csomag a Windows 10-ben

Ismét nem sikerült hibamentesen elkészíteni a Microsoftnak a népszerű operációs rendszer, a Windows 10 legújabb frissítőcsomagját. A gond csak az, hogy ez a hiba nem is kicsi, és bizony nem csak a desktop rendszereket érinti...

Jó ideje már publikus a Windows rendszerek december havi összesítő frissítőcsomagja, amely a KB5021233 kódszámmal rendelkezik, és a 19042.2364-es, 19043.2364-es, 19044.2364-es és 19045.2364-es buildekhez készült.
A Microsoft a héten egy igen kellemetlen hibára hívta fel a figyelmünket a december 13-án kiadott fenti jelölésű frissítőcsomagjával kapcsolatosan. A jelzett hiba gyakorlatilag teljesen lehetetlenné teszi az érintett eszközök használatát.

Egyelőre még nem tisztázott, hogy milyen hardver- vagy szoftverösszetevőhöz köthető a hiba előfordulása, ugyanis az eddigi esetek között semmilyen összefüggést nem találtak a fejlesztők. Az érintett gépek esetében a felhasználók a rendszer indításakor a megszokott üdvözlőképernyő helyett egy 0xC000021A hibakódot megjelenítő BSOD - köznyelven Kék Halál - képernyővel találhatják szembe magukat, ami ráadásul a rendszer újraindításakor is ugyanúgy előjön - még a csökkentett módú vagy hibajavítási mód indításakor is.
Nem kell azonban megijedni és rögtön az újratelepítésen gondolkodni, ugyanis a hiba  - igaz nem egyszerűen - javítható. Amennyiben a fenti problémába ütközne, keressen bennünket bizalommal, szervizünkben állunk mindenki rendelkezésére.

Fontos megjegyezni, hogy a Microsoft decemberi foltcsomagja nem csak a Windows 10-ek, hanem a Windows Server operációs rendszerek működésében is zavart okozhat. Utóbbiak esetében azonban szerencsére nem ennyire komoly a probléma, ott mindössze a hálózati adapterekkel kapcsolatban számíthatnak némi zavarra, és ara is csak virtuális gépek esetében.

Cikk megosztása: