#

Hírek, aktualitások...

Számítógép? Tablet? Vagy TV? Itt az ASUS Vivobook 13 Slate OLED!!!

Az ASUS bemutatta a világ első Windows alapú 13,3 hüvelykes OLED 2in1 számítógépét, a VIVOBOOK 13 SLATE OLED-et.

Az ASUS küldetése, hogy eszközeivel hihetetlen élményeket és minőségi szórakozást nyújtson felhasználói számára, mindezt kimagasló teljesítmény mellett. A gyártó T3300 kódnevű, újonnan bejelentett és Vivobook 13 Slate OLED névre keresztelt eszköze pontosan ezt a célt szolgálja. Egy vadonatúj, szórakoztató 2 az 1-ben (de inkább már 3 az 1-ben is) csodaszer, amely a világ első 13.3 hüvelykes szétválasztható laptopja, ami átírja a szabályokat, hogy könnyebben élvezhesse annak minden pozítívumát bárhol és bármikor. Most már nem kell több eszközt magával cipelnie a munkához és szórakozáshoz – ez a sokoldalú személyi társ mindent megtesz, köszönhetően a ragyogó OLED érintőképernyőnek és a négymagos Intel® processzornak.

Élénk stílusú és elképesztően sokoldalú, levehető teljes méretű billentyűzettel és 170°-os csuklópánttal (zsanérral) ellátott borítóval, amit akár állványként is használhat. Rendelkezésre áll továbbá egy nagy pontosságú ASUS Pen 2.0 ceruza is, amely egy praktikus mágneses tartóban található, így mindig kéznél van. Ezt a sokoldalú eszközt akár fekvő, akár álló módban, billentyűzettel vagy anélkül is használhatja, így az írás, a gépelés vagy a nézegetés bármilyen szögből és bármilyen környezetben gyerekjáték.

Az online bemutató eseményen Nicole Dezen, a Microsoft Corp Device Partner Sales részlegének vállalati alelnöke a következőket nyilatkozta: „A Windows 11 a legjobb termelékenységi, hétköznapi játék- és szórakoztatási élményt nyújtja a felhasználóknak, az ASUS Vivobook 13 Slate OLED pedig mindhárom területen kimagaslóan teljesít."
Az eszköz ugyanis már a Microsoft idén bemutatott új operációs rendszerét, a Windows 11-et kapta.

Az Ön személyes OLED TV-je
A fantasztikus Vivobook 13 Slate OLED a szórakozás mestere a nagy, 13.3 hüvelykes OLED Dolby Vision érintőképernyőjének köszönhetően, amely 1.07 milliárd szín megjelenítésére képes, ezzel pedig magasan lekörözi a manapság kapható táblagépeket. Ez a ragyogó kijelző 16:9-es képaránnyal rendelkezik, amely teljes képernyős megtekintési élményt biztosít filmek és TV-műsorok nézésekor – ellentétben a 16:10 vagy 4:3 képaránnyal. Rendelkezik továbbá a PANTONE® által is elismert, 100%-ig mozi minőségű DCI-P3 színskálával, aminek a pontos és élénk színeket köszönhetjük, a DisplayHDR™ True Black 500 pedig biztosítja a mély feketéket és a ragyogó fénypontokat. A hihetetlen 1000000:1 kontrasztarány mellett ez azt jelenti, hogy a kijelző minden részletet kiemel, még a legsötétebb jelenetekben is. OLED-kijelző lévén igen gyors, 0.2 ezredmásodperces válaszidővel rendelkezik, és sokkal jobb szemvédelmet is kínál, természetesen alacsonyabb – az LCD-kijelzőkhöz képest akár 70%-al is –, kékfény-szinttel, amely ezáltal teljesíti a TÜV Rheinland által előírt értékeket is.
A lélegzetelállító szórakoztató élményt a nagy teljesítményű, négyhangszórós Dolby Atmos hangrendszer teszi teljessé, amely egy intelligens erősítő segítségével biztonságosan vezérli a négy széles tartományú hangszórót a lehető legnagyobb torzításmentes, a hagyományos hangrendszerekhez képest akár 3.5-szer magasabb hangerőn a részletgazdag és tiszta hangzásért.

Természetesen a videó streaminghez és a felhőalapú játékokhoz is gyors, megszakítás nélküli kapcsolatokra van szükség, így az ultragyors WiFi 6-ot az ASUS WiFi Master technológia gondoskodik a stabilabb, megbízhatóbb vezeték nélküli kapcsolatról. A készülék tulajdonosai így zavartalanul használhatják ki ezeket az előnyöket az ingyenes, egy hónapos Xbox® Game Pass Ultimate előfizetésnek köszönhetően, amit a Vivobook 13 Slate OLED-hez kapnak.

Jegyezzen vagy vázoljon fel minden kreatív ötletet
A szórakozásnak nem kell mindig passzívnak lennie, és a Vivobook 13 Slate OLED-del könnyen tud kreatív hobbival és érdeklődési körével foglalkozni az érzékeny érintőképernyőnek és a nagy pontosságú ASUS Pen 2.0-nak köszönhetően. Csak emelje ki a Microsoft Pen Protocol 2.0 kompatibilis ceruzát a mágneses tartójából, és az a 4096-os nyomásérzékenységével, 5-350 grammos tollhegyével és 266 Hz-es mintavételi frekvenciájával máris készen áll az írásra, rajzolásra vagy megjegyzések készítésére. A négy cserélhető tollhegy különböző textúrájú, amelyek a 2H, H, HB és HB ceruzákat utánozzák, így valóban természetes érzetet biztosítanak a vázlatkészítéshez és rajzoláshoz. A töltés nagyon egyszerű bármilyen USB-C töltő segítségével lehetséges. Bluetooth®-on párosítva a gyorsbillentyű intuitív egykattintásos funkciókat biztosít, mint például képernyőképek készítése vagy a prezentáció következő oldalára való navigálás. Tökéletes az ingyenes Adobe ® Creative Cloud ® előfizetés kihasználásához, amely egy hónapos hozzáférést tartalmaz a világhírű Adobe kreatív alkalmazásokhoz.

Az Ön sokoldalú PC-je
Ha sok a munka, a Vivobook 13 Slate OLED kiemelkedik az útközbeni munkavégzés terén. Csak pattintsa rá a levehető teljes méretű billentyűzetet, és máris készen áll a komoly dolgokra. Ennek a mágnesesen rögzített csodának a billentyűi – akárcsak egy hagyományos asztali billentyűzeten – egymástól 19.05 mm-re helyezkednek el a kényelmes gépelés érdekében, hosszú, 1.4 mm-es billentyűúttal. Az ergonómikus billentyűk pedig az ujjbegyek kényelmét is növelik. Az igen nagyméretű érintőpadot a maximális reakciókészségre és pontosságra tervezték, és speciális bevonattal rendelkezik, amely selymesen sima tapintású.

A lendületes teljesítményről a négymagos, 3.3 GHz-es Intel® processzor gondoskodik, csúcskategóriás komponensekkel, amelyek közé tartozik az akár 256 GB-os PCIe® Gen 3.0 x4 SSD és az akár 8GB méretű gyors LPDDR4X RAM. Mindezek mellett az Intel Bridge technológia pedig lehetővé teszi, hogy bármely Android-alkalmazást könnyedén futtathasson a Windows 11 rendszeren, így megteremtve a produktivitás és a szórakozás egy teljesen új világát. Amikor azt mondtuk, hogy a Vivobook 13 Slate OLED sokoldalú, azt mi komolyan is gondoltuk!

USB-eszközt vagy fejhallgatót kell csatlakoztatnia, vagy fájlokat szeretne átvinni? Nem probléma – két USB-C port, egy audio jack csatlakozó, valamint egy microSD kártyaolvasó áll az Ön rendelkezésére. A gyors, egyérintéses bejelentkezés érdekében pedig egy opcionális ujjlenyomat-érzékelő található a bekapcsológombon.

A hosszú élettartamú 50 Wh-s akkumulátor töltése is egyszerű. Az USB-C Easy Charge azt jelenti, hogy power bankról vagy szinte bármilyen USB-C töltőről könnyedén tölthető, a csomagban található töltővel pedig akár 39 perc alatt 60%-ra tölti fel, így soha nem kell attól félnie, hogy a készüléke teljesen lemerül.

Garantáltan jobb minőségű videohívások
Nincs is kínosabb, mint a zajos, homályos videohívások. Ennek leküzdése érdekében a Vivobook 13 Slate OLED két kamerával is fel lett vértezve – egy 5 MP-es kamera az elülső oldalon a tiszta videohívásokhoz, egy 13 MP-es hátlapi kamera pedig nagyszerű fényképek és videók készítéséhez. Az AI zajszűrő pedig garantálja, hogy a megbeszéléseken a hangok a lehető legtisztábbak, még akkor is, ha sok ember van a szobában.

Exkluzív alkotói kiadások
A standard modell mellett a Vivobook 13 Slate OLED hamarosan két izgalmas és exkluzív Artist Edition változatban is elérhető lesz, amelyek a kortárs popkultúrát tükrözik és az egyéniséget ünneplik.
A 2022 elején elérhető Artist Editions Steven Harrington és Philip Colbert művészekkel együttműködésben készült. Steven Harrington kaliforniai kortárs művész, és a nevét viselő Artist Edition-ja egyedi dizájnt kínál, melyet mókás műalkotásai ihlettek. A Philip Colbert Artist Edition pedig egy szürrealista alkotás a londoni székhelyű kortárs művésztől.
Minden speciális kiadás tartalmaz speciális, állványként is használható burkolatot, speciális dobozt, tokot, billentyűzetet, kemény borítós tokot valamint billentyűzetmatricákat. A Philip Colbert Artist Editionhoz pedig egy pár limitált szériás cipőfűző is jár.
A standard kiadású Vivobook 13 Slate OLED-ekhez pedig tartozékként egy billentyűzet, egy állványként is használható borítót valamint egy ASUS Pen 2.0.

És mindezt mennyiért?
Nos, a pontos magyarországi árakat még nem tudni, hiszen a készülék leghamarabb decemberben kerülhet a boltok polcaira, és egyelőre azok is inkább külföldön. A gyártó jelenleg még csak az alap modell árát tette közzé, ami jelenleg kb. 600 dollárra - mintegy 200 000,- Ft - tehető. Ezért a pénzért cserébe a gépünkbe egy Intel Pentium Silver N6000-es processzort, 4GB LPDDR4 memóriát és 128GB eMMC flash tárolót (és persze a lenyűgöző OLED kijelzőt), valamint az előtelepített Microsoft Windows 11-et kapjuk, ami valljuk be őszintén, nem tűnik olyan rossz vételnek.
Kíváncsian várjuk az első darabokat. Ígérjük, amint lehetséges, tesztelni fogjuk a "csodát".

Cikk megosztása: